Jogászvilág

Jogászvilág.hu RSS
Feliratkozás Jogászvilág hírcsatorna csatornájára Jogászvilág

Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) után is szabadon utazhatnának be a szigetországba az EU-s állampolgárok, de  engedélyek rendszere korlátozná viszont azoknak a számát, akik munkavállalás céljából érkeznek - áll a brit belügyminisztérium készülőben lévő javaslatában.

Hónapokig hiába kérlelte a volt tulajdonost, szállítsa el az udvaráról a csöveket, most sikkasztással vádolják.

A Guardian írt arról, hogy az Egyesült Királyság felvetette azt az ötletet, hogy a Brexitet követően egy bizonyos összegért cserébe még legalább két évig az EU vámuniójának része maradna.

Roman Polanski Oscar-díjas filmrendezőt kedden ismét molesztálással vádolta meg egy nő, akinek elmondása szerint az eset 1973-ban történt - számolt be róla a BBC hírportálja.

Az amerikai Forbesban megjelent cikk szerint egy zenekarnak megtiltották, hogy a "Nácik" nevet viselje, mivel névhasználatuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki felgyújtotta és bántalmazta ismerősét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton - közölte a bíróság szóvivője kedden.

A Guardianen megjelent cikk szerint egy Reed Lawlor nevű amerikai ügyvéd már 1963-ban megjósolta, hogy a számítógép pár éven belül nagy segítséget fog jelenteni a jogászoknak.

Az Egyesült Királyság bevándorlásügyi hatósága a (Home Office) egy 13 éves jogi eljárás lezárásaként, menekült státuszt biztosított egy nigériai melegjogi aktivistának.

Most már szinte biztos, hogy jövő év elejétől változik az adóigazgatás eljárási rendjének a rendszerváltást követően kialakult rendje, legalább is, ami az egyes eljárási előírások szabályozási rendjét illeti.

A Kenyai Nemzeti Emberijogi Közösség jelentése szerint 24 ember halt meg a kenyai elnök, Uhuru Kenyatta újraválasztását követő tüntetésekben.

Az Európa Tanács keretei között működő Velencei Bizottság egy előzetes állásfoglalást adott ki, melyben kifogásolta a felsőoktatási törvény módosítását, mert az súlyosan hátrányos a jelenleg már működő felsőoktatási intézményekkel szemben.

Az eGov hírportál a Government Technology összefoglalóját szemlézte, amely szerint az Egyesült Államokban elsősorban a helyi közigazgatásában egyre több chatrobotot alkalmaznak.

Egy szülő fordult az alapvető jogok biztosához azzal, hogy a gyermekét a veresegyházi Gyermekliget Általános Iskolában bántalmazták, azonban az intézmény igazgatója ahelyett, hogy kivizsgálta volna a bejelentést, informálisan eltanácsolta a gyermeket az iskolából. Az ombudsman megállapította, hogy az igazgató súlyos visszásságot okozva, a hatáskörét túllépve nyomást gyakorolt a szülőre.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy koszovói férfival szemben, aki 2017. év januárjában pisztolyt és töltényeket akart Magyarországra csempészni.

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Augusztus 11-én, 73 éves korában érte a halál az oktatóként, jogtudósként, bíróként és alkotmánybíróként is kiemelkedő Dr. Lábady Tamást.

Az Európai Bizottság által július 25-én kiadott Consumer Conditions Scoreboard 2017, azaz a "Fogyasztói Körülmények 2017-es Eredménytáblája" szerint az e-kereskedelem nagyfokú térnyerése nem csupán növekvő fogyasztói tudatosságot, hanem kiemelt szabályozói figyelmet is maga után von. Mindez kiterjed az Európai Unió, és a tagállamok fogyasztóvédelmi hatóságaira is, akik egyre komolyabb birságokkal és további kezdeményezésekkel, például a jogsértő áruházak nevének közzétételével igyekeznek betartatni a szabályokat. Nagyvállalatoknál egyes kiemelt, minősített esetekben a bírság akár elérheti a 2 milliárd forintot is Magyarországon.

Közveszélyokozás miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki tavaly ősszel magára robbantotta hétvégi házát Bőnyben - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2017. augusztus 9-én elrendelte K.B. előzetes letartóztatását a Be. 129. § (2) bekezdés b) és c) pontjában írt okból - olvasható a birosag.hu-n. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, házi őrizet elrendelése kényszerintézkedés alkalmazását kérték.

Már a „Sziget Bíróság” első két napján hatalmas volt az érdeklődés, közel 200-an látogattak el a bírósági sátorhoz - adta hírül az Országos Bírósági Hivatal a birosag.hu-n.

 

Oldalak

 

Telefon(52) 533-266

Fax (52) 533-265

E-mail cím

 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.